🇵🇱 [PL] ARCANEA - Nowy POLSKI Serwer Conan Exiles (70 slotów)

Podejrzewam, iż “niewygodny” post nie powisi długo, ale tyle mogę zrobić dla innych.

Polecam omijać szerokim łukiem, poziom słownictwa i gry woła o pomstę do nieba, admin trzyma niestety stronę szajki pryszczatych nastolatków, którzy leczą kompleksy. Dla nowych graczy, szkoda czasu. Przykre, ale kwintesencja “polaczków”. Szkoda, bo admin bardzo napracował się nad stroną.

Szkoda, że tak to odebrałeś. A post powisi, nie przejmuj się o moją uczciwość.

Wiem, że zostałeś okradziony przez jednego z graczy, ale tylko dlatego, że źle zbudowałeś bazę (ściana z oknem). Wiem też, że jest to denerwujące, ale jeśli przyłączasz się na serwer z PvP i pełnym “lootem” musisz brać to pod uwagę i odpowiednio zadbać o swoją bazę.

Admin nie trzymał strony innych graczy, tylko stwierdził właśnie ten fakt. Spróbuj raz jeszcze, może w innym miejscu na mapie? Polecam południową część mapy (rzeka), gdzie obowiązuje ochrona bazy.

Hej, wiadomo że czasami emocje biorą górę, ale może przed tym za nim ocenisz server spójrz na swoje błędy. Jako, że ja zabrałam wam rzeczy, pokażę Ci teraz dlaczego tak się stało.Przechodziłam sobie do miasta z zamiarem upolowania jakiegoś niewolnika, ale zobaczyłam wasz domek.

Na pierwszy rzut oka byłam pod wrażeniem, biorąc pod uwagę to, że dzień lub dwa temu mieliście jeszcze małą chatkę.Kiedy podeszłam bliżej moim oczom ukazały się okna (mój wewnętrzny kleptoman dał o sobie znać)

Obok drzwi był piec który nie dość, że stał w oknie to jeszcze wystawał zza ściany, co jest normalne jeśli postawi się go za blisko. Po tym jak zabrałam rzeczy z pieca poszłam w stronę dachu, który o dziwo był nie zrobiony, a zobaczyłam schody w dół więc kto by nie skorzystał? (Wcześniej przez okna widziałam skrzynki w tym pomieszczeniu). Zeszłam na dół i zobaczyłam jak ktoś sobie chodzi po pokojach, na początku nie miałam zamiaru nikogo zabijać więc wróciłam na górę, ale niestety zew krwi zrobił swoje,ponieważ nie miałam zbyt wielu sytuacji pvp póki co więc darowanemu koniu nie patrzy się w zęby prawda?

Wniosek? Zbudowaliście się poza safe-zonem dla nowych (południowa część mapy). Mieliście okna przez, które można było zobaczyć czy faktycznie opłaca się coś od was wyciągnąć. Budowaliście piętro z niedokończonym dachem w godzinach pvp, a dodatkowo mieliście schody, które pozwoliły mi zejść na dół. Stworzyliście okazję, którą ja wykorzystałam. Pisanie takich rzeczy na forum kiedy to było wasze niedopatrzenie i wasz błąd psuje reputacje servera na którym świetnie się gra.
Pozdrawiam i powodzenia w dalszej grze

Zapraszamy na weekendowe granie! :slight_smile:

No tak. Cóż, jakakolwiek próba polemiki z Państwem jest bezsensowna. Przykładem kolegów z dawnych czasów POlitycznych próbujecie zakryć rzeczywistość. Szkoda tylko, że CHOCIAŻ w ten sposób nie wyglądała z “Wami” ( wliczając tutaj szanownego admina ) rozmowa podczas całej afery. Trzymam kciuki za poprawę postawy bliższej ludziom dorosłym.

Jeszcze raz przestrzegam potencjalnych graczy - MOIM ZDANIEM - > szkoda czasu na serwer postawiony tylko dla wąskiej grupy znajomków ( PObrzmiało znajomo ? :> )

PS: Cała grupa naszych graczy liczy ponad 30 osób, ponieważ znudził nam się Albion Online. Skoro Państwo udzielacie nam rad, zrewanżujemy się naszą : szanujcie innych graczy - od tego w ogóle proponuję zaczynać mając pomysł i chęci do stawiana serwera jakiegokolwiek MMO. Nas skutecznie odrzuciliście! :slight_smile:

Pozdrawiam serdecznie!

Nie, nie jest to serwer dla wąskiej grupy graczy, tylko dlatego, że ktoś wykorzystał normalną mechanikę gry i Tobie się to nie spodobało… Dobrze, że dodałeś (i podkreśliłeś), że jest to TWOIM ZDANIEM - a więc, dałeś do zrozumienia, że jest to bardzo subiektywny punkt widzenia.

Gracze są jak najbardziej szanowani - odpowiadamy na zapytania i problemy graczy w świecie gry. Robimy to nie dla, jak to napisałeś, “wąskiej grupy”, ale dla wszystkich, którzy chcą grać według zasad serwera i mieć z tego zabawę. Ponieważ jest to serwer z limitowanym PvP (tylko kilka godzin dziennie), to powoduje to od czasu do czasu “dramę”. Jeśli chcesz tylko budować i spokojnie się rozwijać, rzeczywiście nie jest to może odpowiedni serwer i proponowałbym poszukać serwera PvE. Z drugiej strony, nawet w tym przypadku, na naszym serwerze jest strefa na południu, gdzie gracze mogą prowadzić spokojną rozbudowę, jeśli nie chcą być napadani.

Myślisz, że naprawdę jest u nas tak okropnie? Polecam wątek o oficjalnych serwerach Conana, gdzie niestety nie ma żadnego admina - i na serwerach PvP, a nawet PvE gracze, blokują sobie rozbudowę, czy też, napadają na bazy bez żadnych ograniczeń. U nas są zasady i jeśli ktokolwiek je narusza, są tego konsekwencje.

Ty zaś, nie zostałeś obrzucony epitetami, wyrzucony z serwera, czy też potraktowany źle w jakikowiek inny sposób. Nie wiem, czemu wogóle odwołujesz się do Albion Online… i nie wiem skąd nagle według Ciebie, te 30 osób które wtedy było online, to ta wąska (uprzywilejowana) grupa osób… Skąd bierzesz te liczby? Na serwerze jest bardzo zdywersyfikowana populacja, różne klany rekrutują obecnie w swoje szeregi.

To, że odwołujesz się do polityki, dyskutując o grze, tym bardziej szkoda czasu na jakąkolwiek dyskusję. Nie mieszkam w Polsce już ponad 15 lat, więc nie, nie zabrzmiało znajmo.

Serwer jest otwarty z myślą długoterminowej rozgrywki, wkładamy w ten serwer sporo pracy i czasu. Mamy wiele nowych pomysłów na przyszłość, pracuję obecnie nad autorskim modem do serwera, aby w przyszłości zaoferować jeszcze bardziej unikalną rozgrywkę dla naszych graczy.

Zapraszam wszystkich do sprawdzenia serwera, na własne oczy, zamiast polegać na opini jednego gracza, czy też mojej.

Wczoraj wymienilismy w hostingowym serwerze procesor na jeszcze szybszy, dzięki temu rozgrywka powinna być jeszcze płynniejsza.

Strona serwera: www.arcanea.pl
Discord: https://discord.gg/f3Sw8tA

Na naszym serwerze PvP i rajdowanie baz jest tylko w określonych godzinach i wielu graczy się pyta jak wyglądają czasowe sloty. Oto lista:

PvP (atakowanie graczy) jest włączone cały tydzień, w następujących godzinach:
Pon-Pt: od 17:00 do 20:00
Sob-Niedz: od 17:00 do 22:00

PvB (rajdowanie baz) jest włączone tylko w weekendy, w następujących godzinach:
Sob-Niedz.: od 18:00 do 20:00

Zapraszam do obserwowania naszego Twittera! Tutaj znajdziesz wszelkie nowości i ogłoszenia :slight_smile:
https://twitter.com/ArcaneaOnline

W strefie początkowej dodajemy publiczną “Ostoję” - znajdziesz tutaj wiele stołów craftingowych, do których nie masz dostępu jako świeży gracz!

Cholera. Zdążyłem się napalić na polski serwer ze świetnymi czasami raidowania. Nie trzeba bazy pilnować cały tydzień.
Szkoda tylko, że to serwer PVE z małą luką na PVP. Nie macie w planach zmiany na całodobowe PVP?

Hej, jest to serwer PvP, ale z tak zwanym ograniczeniem czasowym. Jeśli chodzi o wydłużenie czasu PvP, to zdecydowanie nie planujemy całodobowego, nie wykluczamy jednak w przyszłości zwiększenia okienka PvP w ciągu dnia.

Zapraszam do spróbowania gry z obecnymi zasadami :slight_smile:
:boom: www.arcanea.pl :boom:

Oto kilka screenów “Manufaktury”! - ogólnodostępnego miejsca dla nowych graczy, ze stołami rzemieślniczymi oraz miejscem odpoczynku. Na serwerze Arcanea, początki są nieco łatwiejsze!

Wpadnij do nas i się przekonaj! https://discord.gg/f3Sw8tA

20180610194952_1

banner1

Zapraszam na Discorda: https://discord.gg/f3Sw8tA

Arena serwera ARCANEA! :slight_smile:

:boom: https://www.arcanea.pl :boom:

Kilka dodatkowych screenów Areny Turniejowej

Zapraszam na serwer :boom: https://www.arcanea.pl :boom:

Wszystko fajnie tylko dlaczego ludki z 25 lvl biegają z legendarkami? ja rozumie można komuś dać itd ale bez przesady :smiley:
Do tego trochę nasraliście tych domków ogólnodostępnych czy też zamek administracji zajmuje 1/4 biomu :smiley:
Nie zmienia fakt że mnie pojechał gracz z 19 lvl z legendarkami gdzie tu trochę logika gry czy kolesiostwo?

Są tylko 3 budynki wybudowane przez adminów - dwa ogólno dostępne. Jeden, powtarzam jeden jest prywatny admiński i… już (gwarantuje Ci, że nie jest to 1/4 biomu). Dodam, że jako admini nie gramy na serwerze z innymi i nie mieszamy się wogóle w dyplomację pomiędzy graczami / klanami (chyba, że chodzi o naruszanie regulaminu serwera).

Co do Twojego zajścia z 19 lvl, to może Cię spotkać na każdym serwerze pvp. Po prostu, najwidoczniej osoba przyłączyła się do rozwiniętego klanu i otrzymała dobry sprzęt. Taka jest po prostu mechanika gry, że nie ogranicza sprzętu względem poziomu postaci. Sprawdź jeden z oficjalnych serwerów, a tam zobaczysz prawdziwą niemoderowaną “sprawiedliwość” :slight_smile: + ogromną ilość budynków zajmujących 1/2 biomu.

Polecam przyłączyć się do lepszego klanu lub założyć swój własny i rekrutować ludzi - strategia jest bardzo oczywista, jednak skuteczna.

Pozdrawiam!

Strona serwera: https://www.arcanea.pl

Z dniem dzisiejszym przenosimy się na całkowicie nowy serwer! Serwer mieści się w profesjonalnej serwerowni we Frankfurcie w Niemczech i stoi na 1Gbps łączu! Wcześniej serwer zlokalizowany był w Londynie, niestety wielu graczy narzekało na opóźnienia. Wysłuchaliśmy Was :slight_smile:

Jak wygląda sprawa samego serwera? Komputer operuje na Windows Server 2016 Standard Edition, posiada 64GB RAMu oraz ultra szybkie dyski M.2 dodatkowo połączone w raid! Procesor został specjalnie dobrany pod wymagania gier multiplayer i naszą zabawę napędza I7-7700K przetaktowany do 5GHz :slight_smile:

Jak więc widzicie, nie ma już kompromisów. Chcemy abyście się naprawdę dobrze bawili i aby techniczne problemy nie stawały na przeszkodzie.

Wkrótce, to także 3 miesiące odkąd serwer działa publicznie i korzystając z okazji chcielibyśmy BARDZO PODZIĘKOWAĆ wszystkim graczom, którzy odwiedzili świat ARCANEI, a szczególnie tym którzy wprowadzają fajną atmosferę na serwerze. Chcielibyśmy aby ta inwestycja utwierdziła Was, że nie jesteśmy tu na kilka miesięcy bo akurat gra jest popularna, ale mamy dalekosiężne plany (np. mod autorski ARCANEII z unikalnymi zmianami i zawartością).

No dobrze, jak się połączyć pewnie zapytasz.

Oto detale:
IP: 145.239.149.86:7777
lub skorzystaj z tego bezpośredniego linka (uruchomi to grę) steam://connect/145.239.149.86:27015

Jeszcze raz życzymy świetnej zabawy i zapraszamy!

PS1. Dodam, że w ciągu najbliższych dni można spodziewać się nie zaplanowanych restartów, gdyż wciąż docieramy nowe ustawienia.

PS2. Wszystkie dane są przeniesione ze starego serwera na nowy!

Strona serwera: https://www.arcanea.pl

Hi folks, do you have a problem with server stability last days?

Yep, we did have a couple of problems recently.

1 Like