Elder Things won't spawn

I have a g-portal server and no matter what settings I use elder things never spawn. Any tips would be appreciated.

How do the server settings look like and how big is your building in the storm area?

MinimumBuildingSizeToBeSieged 41

ElderThingSiegeBuildingSizeMultiplier 1

With a building of about 120 I tied lowering min size to 10 and also tired multiplier from 0.1 up to 10 but had no luck.

Current
StormEnabled=true
ElderThingsEnabled=true
ElderThingsIdleLifespan=30
SiegeElderThingsEnabled=75
StormCooldown=75
StormAccumulationTime=5
StormDuration=30
StormDissipationTime=5
StormEnduranceDrainMultiplier=1
ElderThingSpawnRate=1
StormTimeWeekdayStart=0
StormTimeWeekdayEnd=2359
StormTimeWeekendStart=0
StormTimeWeekendEnd=2359
StormBuildingAllowed=true
StormMinimumOnlinePlayers=0
StormBuildingDamageEnabled=false
StormMapBlocker=false
MinimumStormDamageBuildingPieces=0
StormBuildingDamageMultiplier=1
ElderThingSiegeDamageMultiplier=1
MinimumBuildingSizeToBeSieged=41
AmbientElderThingRespawnRate=1
SiegeElderThingRespawnRate=1
StormBuildingDamageRateMultiplier=1
MaxAmbientElderThings=200
MaxSiegeElderThings=200
ElderThingSiegeBuildingSizeMultiplier=1
SiegeElderThingMapMarkers=true

SiegeElderThingsEnabled=75

This should be true/false not a number

++

Set this to 10 if you want to get bosses as siege elders:

ElderThingSiegeBuildingSizeMultiplier=1

SiegeElderThingsEnabled=75 is the g-portal setting, it should be a true/false but it can only be a number. I manually changed the ini file to true.

Thanks Narelle I will give those settings a try.

None spawned last try, I have 2 bases, a large one outside the storm and 1 about 130 pieces in near the center.

Settings I tried

StormEnabled=true
ElderThingsEnabled=true
ElderThingsIdleLifespan=30
StormCooldown=75
StormAccumulationTime=5
StormDuration=30
StormDissipationTime=5
StormEnduranceDrainMultiplier=1
ElderThingSpawnRate=1
StormTimeWeekdayStart=0
StormTimeWeekdayEnd=2359
StormTimeWeekendStart=0
StormTimeWeekendEnd=2359
StormBuildingAllowed=true
StormMinimumOnlinePlayers=0
StormBuildingDamageEnabled=false
StormMapBlocker=false
MinimumStormDamageBuildingPieces=0
StormBuildingDamageMultiplier=1
ElderThingSiegeDamageMultiplier=1
MinimumBuildingSizeToBeSieged=41
AmbientElderThingRespawnRate=1
SiegeElderThingRespawnRate=1
StormBuildingDamageRateMultiplier=1
MaxAmbientElderThings=200
MaxSiegeElderThings=200
ElderThingSiegeBuildingSizeMultiplier=10
SiegeElderThingMapMarkers=true
SiegeElderThingsEnabled=True

Have you tried verifying integrity of install and disabling all mods?

I think your issue is that your base in the storm area is too small, now that you have properly enabled the siege elders. I would suggest increasing this to 10 to see if this solves your issue. If it does, then you know it is the size:

ElderThingSiegeBuildingSizeMultiplier=10