Coal and Black Ice harvesting broken

Game mode: Online private
Type of issue: bug
Server type: PvE
Region: USA


Whenever I try to harvest coal or black ice, the nodes disappear after one hit (so I’m only able to harvest 10-11 of each resource per node). as far as I can tell, this is only an issue for these two specific resources. no one else on the server is having this issue, and reinstalling the game client did not fix it. is there any fix for this, or is my character just screwed?


Please provide a step-by-step process of how the bug can be reproduced. The more details you provide us with the easier it will be for us to find and fix the bug:

  1. hit black ice or coal node with pick
  2. it vanishes instantly (does not break apart)
  3. only get 10-11 of that resource
  4. suffer endlessly
1 Like

I can confirm this happens with any resource nodes, rocks, trees, pretty much at random: one-hit and then either poof - gone or stay indefinitely in the world,

some data:
siptah EA release was first time when it happened, mostly with dry trees, sulfur or crystal and it was usually was limited to couple of nodes
recently (2.3) problem got bigger, many resources fail to work as intended, once rocks and trees next to your base work next time they won’t
my guess is something went wrong with client server communication

1 Like

ius your game modded? right?

cause if its modded you should contact the mod(s) author(s) and see if there is any issues, i have no problems hitting those over the official server we play

updating with a visual representation of an issue

update: each time “broken resource node” is harvested and player moves character specifically through space formerly occupied by such resource node goes through rubberbanding as if could not synchronize map position between server and client

1 Like

I’ve been experiencing this on Savage Wilds, where I’m running the same mods as on Siptah.

The trees and rocks closest to my base disappear in a single hit, yield only a single hit worth of materials, yet their collision remains. When I’m about a minute out from base, resources can be mined normally.

Multiple restarts have fixed the issue for some players, but not for me.

This topic was automatically closed 7 days after the last reply. New replies are no longer allowed.