Pets Disappear Before Taming

Game mode: Online private
Type of issue: Bug
Server type: PvE
Region: America
Mods?: No
Edition: Steam


Bug Description:

Pets disappearing before being able to be tamed. I put the pet and correct food in a stable or pen, and the taming progress bar begins to advance. After a while, I come back to check on progress and pet has disappeared, but food remains. Happens whether or not I log out, and with or without a foundation. This has happened with several pets now including a horse, dog, sabertooth, and rhino.

Is this an issue with my server? Or a bug?


Installed Mods:

If you answered ‘Yes’ to using mods, please list all your active mods. Otherwise, skip or delete this section.


Steps to Reproduce:

Please provide a step-by-step process of how the bug can be reproduced. Please be as detailed as possible; the more details, the easier it will be for us to find and fix the bug:

  1. Step 1
  2. Step 2
  3. Step 3
  4. Etc.
1 Like

Mate check topics below, its a well known bug.
But only with hyenas, other pets must be alright for now (i dunno gonna check).

Hi @heartichoke

We are aware of this issue and we are currently looking into this.

Thank you for your patience and understanding while we investigate further.

I’m seeing this issue in searches all over the internet for this game for well over a year. I also have seen the responses from devs or affiliates, saying the same thing, that they are aware of issue…

What’s going on?

Co-operation and patience is all well and fine, but just how long does it last? I, myself have just recently parted with £100.00 on this game as a new player and I’m encountering all these old bugs that people have been complaining about for over a year now.

I’ve also noticed new content being created and released for this game during this time…

I’m not sure I want to part with any more money to this company until fixes have taken place and have shown proof of having succeeded.