The Never Ending "Loading Screen" Story

I can confirm server 3829 was up and running as of this morning, a good sign as it was not as of the update I also play on 3828 but still not working 3828 would also stop loading players in at about 5PM central time since about January

2 Likes

Awsome news’ some progress ’ Thanks @Mayra and thank you @Community

2 Likes

Has this been established as a Server side, or a Client side issue?

If this is a client side issue, then an update/patch will need to get pushed out.
If an update is necessary, will it get pushed out right away?
I ask this last question, because it seems to me that some PlayStation games get updates pushed out throughout the week, but Conan Exiles seems to only push out its updates to PlayStation on the Tuesday upload.

I appreciate the efforts being made to resolve the issues players are currently experiencing.

2 Likes

Sounds like my everyday conan experience. Nothing in my base loads in for a good 10-20mins. Lights are always the first thing that loads in then everything else. Walls never have a problem loading in always see them.

We had good news yesterday… hoping for GREAT news today!!
We truly appreciate everything you do @Mayra @Hugo @AndyB

1 Like

We’ve managed to reproduce the issue on an internal test server and have a possible lead on the underlying cause of the issue. We do not have an ETA on a full-fledged solution yet, but the investigation continues and appears to be bearing fruit, which is good. Thanks for your patience!

8 Likes

I LOVE FRUIT!!.. thank you @AndyB

4 Likes

I appreciate the candid response.

this will help me to manage my expectations.

5 Likes

Thanks for the update :grinning:’ looking forward to playing again :smiley:

5 Likes

Great, loving the communication @Community

5 Likes

I hear you fellow exile @Chansmier

I also experience this issue now. But only since 2.3 patch… Before I never had such issues, well except that 2 outposts decayed, even when I was visiting (2times a week).

And one time, the whole server just freezed for 30-50 seconds. Normaly I only saw that on DCs from my side, but suddenly everything loaded and I was nearly killed by a random NPC in my base.

I mostly now need to start the game a 2nd time, then it can connect to the server. I let it yesterday 20minutes in the loading/connecting screen.
NOTHING happened. No error, no progressbar movement… Just nothing. Have to exit the application and start it again.

Has anyone been successful on actually getting into one of the servers with the issue?

Still sounds like a handful of people don’t have login problems… unless there trolling

1 Like

I have been having some success logging into 3827 this week.

I haven’t checked any of the other PVE-C servers for a few days.

1 Like

Yes I can get Into 3829 it was not working as of the update somehow it is as of yesterday morning

2 Likes

I too can confirm that 3829 is up and running… but my main server 3828 is not.

3 Likes

Same here, same server… playing over a year now… hope decay is still off.

1 Like

Same, did you come back to being respawned in the Warmaker’s Dungeon?

1 Like

No lol I spawned in my base , that’s pretty crazy though

2 Likes

@WildThing decay timers are still off

4 Likes